KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - Rabia Arıkan İmam Hatip Ortaokulu

Mağralı Mahallesi İnönü Caddesi 43004.Sokak No32 Onikişubat Kahramanmraş
Vizyon
Misyon
Bilgili,kültürlü,başarılı,kendine güvenen kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş,yaratılanı yaratandan ötürü sevebilen,tabiatı tahrip değil imar eden,sorun değil çözüm üreten vatanına ve milletine bağlı,kişilikli fertler yetiştirmek.
Başarılar
2016-2017 Eğitim Öğretim yılında İmam Hatip Ortaokullar arası düzenlenen Kuran_ Kerimi yüzüne okuma yarışmasın da,okulumuz öğrencisi Muhammed Raşit Tolukesen İlçe birinci oldu.Ezanı güzel okuma yarışmasında Okulumuz öğrencisi Mikail Avcı ilçe ikincisi oldu.
Kütüphane Kitap Sayısı :755
Öğretim Şekli :İkili ( Kahramanmaraş Mesleki Teknik Eğitim Meslek Lisesi binasının yıkılmış olmasından dolayı bu okul bizim okul binasında eğitim öğretim görmektedir. Okul bundan dolayı ikili eğitim yapmaktadır.)
Toplu Taşıma
servis var
Mahalle: MAĞRALI Cadde/Sokak:43004. Dış Kapı No:32 ONİKİŞUBAT/KAHRAMANMARAŞ
İl Merkezinde
Kontenjan Bilgileri
2022-2023 eğitim öğretim yılında hinterlantımıza bir erkek imam hatip ortaokulu açılmasından dolayı okulumuz 3 şube (90 öğrenci) kız öğrenci kontenjanı açmıştır.
Okulun Sınav Başarı Durumu
Okulumuz öğrencilei ağırlıklı olarak yabancı uyruklu olduklarından ( Türk Vatandaşlığına geçenler hariç olmak üzere %67) Türkçe öğrenebilme başarıları yetersiz kalmakta, bu durum da akademik başarıyı yetersiz kılmaktadır.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda masa tenisi ve geleneksel Türk okçuluğu faaliyetleri yapılmaktadır. 2021-022 yıl sonu faaliyetlerinde Geleneksel Türk Okçuluğu yarışmalarında il 3.sü, maasa tenisi yarışmalarında il 4. sü olmuştur.
Proje Çalışmaları
Bir Kitap Bir Yazar adlı proje çalışmamızda her ay bir kitap okunmaktaa ve ay sonunda kitabın yazarı okulumuza davet edilerek öğrencilerle buluşturulmaktadır. Ayrıca Bir Şehir Yedi Şair isimli projeyle ilimizin yetiştirdiği şairlerden her ay birisinin şiirleri öğrencilerce çalışılmakta ve ay sonunda bir programla şiirler topluca okutulmaktadır.
Diğer Hususlar
Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün çalışma alanları olarak benimsediği MÜMKÜN, GÜLDESTE VE KADİM ŞEHİRLER kapsamında çalışmalarımız devam etmektedir.